Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Όχι ζωηρά, τα πρώιμα κεράσια μόλις στα 2 ευρώ

Εκτύπωση
kerasia-222.5.2017
Μουδιασµένη ήταν φέτος η αρχή για τα πρώιµα κεράσια (Μπουρλά, Sweet Early, Early Lory, Early bigi) σε Αγιά, Λαµία, Βέροια, κ.α., ενώ σύντοµα ξεκινάνε και οι όψιµες ποικιλίες, για τις οποίες οι παραγωγοί τρέφουν ελπίδες για καλύτερη υποδοχή από την αγορά.


Για λίγο οι καλές τιμές παραγωγού και τώρα μεταξύ 1,50-1,80 ευρώ/κιλό. Μειωμένες φέτος κατά 30% οι πρώιμες, μαλακές, ποικιλίες στη Βέροια.

Συγκεκριµένα, λαµβάνουν τώρα για τις πρώιµες από 1,50-1,80 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι που υπήρχε λιγότερο προϊόν οι τιµές δεν έπεφταν από τα 2,5 ευρώ.«∆εν υπάρχει ζήτηση για τα πρώιµα κεράσια, γνωστά και ως µαλακά, ελπίζουµε να πάνε καλύτερα οι όψιµες ποικιλίες», λέει ο Σ. Μουλαΐµης παραγωγός από την Αγιά.

Για µειωµένες αποδόσεις κατά 30% στις πρώιµες ποικιλίες κάνει λόγο ο Ανδρέας Οβεζίκ, Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου στον Α.Σ. Αλιάκµων (Βέροια).

«Αρχίσαµε από την περασµένη εβδοµάδα να συγκοµίζουµε την ποικιλία Μπουρλά, µε τιµές που, για το τυποποιηµένο προϊόν, κινούνται από 2,80 - 3,40 ευρώ το κιλό κι είναι ικανοποιητικές, µιας και το κόστος παραγωγής είναι γύρω στο 1 ευρώ, εξήγησε στην Agrenda o πρόεδρος του Συνεταιρισµού Ράχης «Ο Άγιος Λουκάς» ∆. Ντούρος.

Πηγή: agronews.gr - Γιαννακοπούλου Φανή
Έχουμε 146 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 6449623
fbe

london produce
 

fruit logo en