Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Μέτριες τιμές παραγωγού για τα αγγούρια Τριφυλίας

Εκτύπωση
aggouria25.5.2017
Αυξημένοι ήταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα οι ρυθμοί εξαγωγών των αγγουριών θερμοκηπίου της Τριφυλίας, κυρίως προς Βουλγαρία και Ρουμανία. Όμως από αυτή την εβδομάδα έπεσαν στις βαλκανικές αγορές μεγάλες ποσότητες και «φρέναραν» οι ρυθμοί.

Φέτος η παραγωγή ήταν καλή ποσοτικά και ποιοτικά αλλά οι τιμές παραγωγού δεν κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα. Μέχρι στιγμής έχει συγκομιστεί περίπου το 70% της παραγωγής.

Εκτιμάται ότι η φετινή παραγωγή ανέρχεται σε 2.500 τόνους. Το μεγαλύτερο μέρος της εξάγεται. Οι φετινές τιμές παραγωγού κυμαίνονται σε περίπου 20-40 λεπτά το κιλό.

Ο παραγωγός της περιοχής κ. Θεόδωρος Μιχαλακόπουλος, ανέφερε ότι «Αυξημένη παραγωγή και υψηλή ποιότητα είχαν φέτος τα αγγούρια της Τριφυλίας. Δεν υπήρξαν προβλήματα φυτοπροστασίας. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μεγάλους ρυθμούς εξαγωγών. Από αυτή την εβδομάδα έχουν «φρενάρει» οι εξαγωγές. Οι τιμές κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα γύρω στα 40 λεπτά το κιλό, που είναι στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρσι. Για ακόμη ένα μήνα θα διαρκέσει η συγκομιδή στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος στην Οργάνωση Παραγωγών με την επωνυμία «Φιλιατρών Γαία», τόνισε ότι «το επόμενο διάστημα αναμένεται να «φρενάρουν» οι εξαγωγές αγγουριών της Τριφυλίας. Ξεκινά η συγκομιδή των βαλκανικών κρατών και έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά αυτών των χωρών τα αγγούρια της Αλβανίας. Επίσης τα αγγούρια από την Κρήτη προς το τέλος της συγκομιδής είχαν πολύ μειωμένες τιμές (50% σε σχέση με πέρσι). Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μειωθούν οι τιμές και να μην συμφέρει να γίνονται αυτή την εποχή εξαγωγές. Από την άλλη η ελληνική αγορά κινείται σε υποτονικά επίπεδα με τιμές που κυμαίνονται στα 25-35 λεπτά το ζευγάρι».

Πηγή: agrotypos.gr
Έχουμε 167 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 6449651
fbe

london produce
 

fruit logo en