Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Σερί κινητοποιήσεων από αγρότες στο Ηράκλειο

Εκτύπωση
trakter213.6.2017
Σειρά κινητοποιήσεων πραγματοποιούν αγροτικοί σύλλογοι της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου τις επόμενες ημέρες σε ΕΦΚΑ, περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 10 το πρωί προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΦΚΑ, στον Εσταυρωμένο.

Παράλληλα, οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο και στα δημοτικά συμβούλια για το θέμα της δακοκτονίας και του πράσινου τέλους και συσκέψεις σε χωριά για ενημέρωση της μικρομεσαίας αγροτιάς και το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων.

Οι αγροτικοί σύλλογοι Ηρακλείου, Αστερουσίων, Ν. Καζαντζάκη, Αρκαλοχωρίου και Τυμπακίου, σε κάλεσμά τους, αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Με τα νέα μέτρα, κουτσουρεύεται το αφορολόγητο εισόδημα που κερδίσαμε στα μπλόκα το 2016, από 8.600 στα 5.600 ευρώ, οι εισφορές στον ΕΦΚΑ δε θα εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό, όπως θα ισχύσει φέτος και με μια έκπτωση 15% για το 2018 που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβάρυνση στις εισφορές και τη φοροληστεία που θα υποστούμε, ψηφίστηκε νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, μειώνει τις συντάξεις από το 2019, κόβει μια σειρά επιδόματα στη σύνταξη. Τα "περίφημα" αντίμετρα της κυβέρνησης είναι ψίχουλα. Σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημά μας. Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% στα αγροεφόδια δεν έχει αντίκρισμα στην τσέπη μας, ούτε θα σταματήσει την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης που θα συνεχίσει να αγοράζει πανάκριβα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές την παραγωγή μας.»

Πηγή: agronews.gr - Κατερίνα Μυλωνά
Έχουμε 176 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 6450706
fbe

london produce
 

fruit logo en