Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Η Ευρώπη άνοιξε δρόμο για εξαγωγές και τιµή στο καρπούζι

Εκτύπωση
karpouzia19.6.2017
∆ιάπλατα άνοιξαν φέτος το δρόµο για εξαγωγές η πρωιµότητα και τα υψηλά brix για τα καρπούζια Τριφυλίας και ως αποτέλεσµα έφτασαν στο 90% οι εξαγωγές στην Ευρώπη. Στο θετικό αυτό κλίµα προστέθηκαν και οι υψηλές θερµοκρασίες στην Ευρώπη που αύξησαν τη ζήτηση την κατάλληλη στιγµή, όπως λένε παραγωγοί από την περιοχή.


Με µέση τιµή 25 λεπτά/κιλό τα πρώιµα και 34 λεπτά/κιλό οι βαρέλες Τα 6.000 στρέµµατα από Τριφυλία είχαν φέτος απόδοση 40.000 τόνους

Από την άλλη, στην Ηλεία -που τώρα βρίσκεται στο φουλ η συγκοµιδή- βλέπουν οι παραγωγοί την αυξηµένη προσφορά να πιέζει τις τιµές στο χαµηλό εύρος των 12-15 λεπτών το κιλό.

«Μέσα σε µια εβδοµάδα έπεσε η τιµή. ∆εν αγοράζουν για λίγο οι έµποροι πανικοβάλλονται οι παραγωγοί και πωλούν χαµηλά. Βγήκαν και τα καρπούζια από Ιταλία και πιέστηκε κι άλλο η αγορά», λέει ο παραγωγός από την Ηλεία, Π. Κόλλιας.

Για µια εξαιρετική χρονιά τόσο όσον αφορά την ποιότητα όσο και για την τιµή κάνει λόγο ο Αντ. Παρασκευόπουλος, διευθυντής της ∆ΑΟΚ Τριφυλίας. «Ήταν σωστός ο προγραµµατισµός από τους εξαγωγικούς φορείς και είχαν καλή συνεργασία µε τους παραγωγούς», καταλήγει ο ίδιος.


Πηγή: agronews.gr - Γιαννακοπούλου Φανή
Έχουμε 386 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 6255975
fbe

london produce
 

fruit logo en