Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Οι εξαγωγές νωπών οπωροκ/τικών για την εβδομάδα από 30 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου

Εκτύπωση
frouta-laxanika-29.10.2017
Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς κυρίως από την περιοχή της Καβάλας. Οι τιμές έχουν διαμορφωθεί σε καλά επίπεδα. Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές από το Ηράκλειο ανέρχονται σε 9.032 τόνους, από την Κόρινθο 16.418 τόνους και από Καβάλα 21.983 τόνους. Επίσης με ελάχιστους ρυθμούς και από αποθέματα συνεχίζονται οι εξαγωγές ροδάκινων, νεκταρινιών και δαμάσκηνων.

Όσον αφορά τα ακτινίδια ο κ. Γ Πολυχρονάκης, Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit - Hellas, δήλωσε ότι «δυστυχώς κάποιοι «έμποροι» συγκόμισαν και εξήγαγαν - διακίνησαν ακτινίδια προς πώληση χωρίς την πλήρη ανταπόκριση στα προβλεπόμενα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, με κίνδυνο να υπάρξει δυσφήμηση των ελληνικών ακτινιδίων στις ξένες αγορές σε μια χρονιά με αυξημένη ποιοτική παραγωγή στην χώρα μας και με προβλήματα μειωμένης παραγωγής των ανταγωνιστριών χωρών.

Σημειωτέον ότι ο Σύνδεσμος μας έχει ζητήσει από το ΥΠΑΑΤ τον ορισμό ως ημερομηνίας συγκομιδής ακτινιδίων σε όλη την χώρα την 20/10/2017 (για τις κύριες ποικιλίες). Απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων στην εξαγωγή - διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων, προς αποτροπή κυκλοφορίας ατυποποίητων προϊόντων από «Έλληνες και Βαλκάνιους εμπόρους», απευθείας από τον αγρό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 30/9 - 6/10/2017, είναι οι εξής:

Επιτραπέζια σταφύλια 70.178 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 61.488 τόνων
Έχουμε 137 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7187120
fbe

london produce
 

fruit logo en