Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


«Επικίνδυνες μέρες» για την πατάτα Δυτικής Ελλάδας από περονόσπορο και αλτερνάρια

Εκτύπωση
patates26.10.2017
Οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από τα παθογόνα σε όλες τις περιοχές Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης. Ο μετεωρολογικός σταθμός στον Κόροιβο Ηλείας καταγράφει ως «επικίνδυνες ημέρες» για προσβολές από περονόσπορο και αλτερνάρια για το διάστημα από 22 Οκτώβρη, σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Αχαΐας.

Περονόσπορος
Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών είναι ευνοϊκές για προσβολές από τον ωομύκηταPhytophthorainfestans, που προκαλεί την ασθένεια του περονοσπόρου στην πατάτα. Γενικά, η ελάχιστη θερμοκρασία παραμένει πάνω από τους 10°Cκαι η ατμοσφαιρική υγρασία διατηρείται πολύ ψηλά, υποβοηθούμενη από τις βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού, αναμένεται η διατήρηση των ευνοϊκών για προσβολές από τον περονόσπορο καιρικών συνθηκών ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα. Σε όλες τις περιοχές να συνεχιστούν οι εφαρμογές προστασίας από την ασθένεια, οι οποίες είναι προληπτικές. Στην επιλογή φυτοπροστατευτικού σκευάσματος να ληφθεί υπόψη το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας.

Αλτερναρίωση
Ο μύκητας Alternariasp. προκαλεί αρχικά μικρές και στη συνέχεια μεγάλες στρογγυλές κηλίδες, σκούρου χρώματος, με χαρακτηριστικούς ομόκεντρους κύκλους και κίτρινα περιθώρια στα πιο παλιά φύλλα.
Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση ελαφριών προσβολών. Με την εμφάνιση των συμπτωμάτων, συστήνεται ψεκασμός με εγκεκριμένα μυκητοκτόνα.

Πηγή: agronews.gr
Έχουμε 290 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 10230927
fbe

london produce
 

fruit logo en