Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Συνεργασία ΥπΑΑΤ με Υπουργείο Οικονομικών για καθιέρωση του ηλεκτρονικού τιμολογίου με στόχο την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων

Εκτύπωση
oikonomika12.11.2017
Την πλήρη καθιέρωση του ηλεκτρονικού τιμολογίου για την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων», υποσχέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης, στην συνάντηση που είχε την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο, τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Πρεσπών «Πελεκάνος» κ. Κωνσταντίνο Ναλπαντίδη και φασολοπαραγωγούς από τις Πρέσπες.

Όπως δήλωσε ο κ. Ναλπαντίδης, «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις ελληνοποιήσεις στα φασόλια Πρεσπών. Να σας αναφέρω ότι αν και η ετήσια παραγωγή φασολιών στην περιοχή κυμαίνεται στους 3.000 τόνους, στην αγορά της Αθήνας υπολογίζουμε ότι πωλούνται περίπου 30.000 τόνοι φασολιών με αυτή την ονομασία κάθε χρόνο. Αυτό είναι μια δυσφήμιση του προϊόντος μας».

Και προσθέτει: «ένα άλλο θέμα που συζητήσαμε είναι το πρόβλημα με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Φέτος έχουμε μειωμένη παραγωγή (σε ποσοστό 40%) λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Όμως ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει για καύσωνα μόνο όταν οι θερμοκρασίες ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, κάτι που ποτέ δεν μπορεί να συμβεί στην περιοχή μας».

Κατά την συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της κατασκευής αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών έργων στην περιοχή, κυρίως στο αρδευτικό δίκτυο Πρεσπών, το οποίο αποτελεί έργο εξαιρετικής σημασίας για την τοπική οικονομία του Δήμου Πρεσπών στον οποίο παράγονται και τα ομώνυμα, γνωστά σε όλους φασόλια Πρεσπών (προϊόν Π.Ο.Π). Επίσης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του κλάδου της αμπελουργίας και της οινοποιίας, που γνωρίζει η περιοχή, με την παραγωγή ικανών ποσοτήτων εξαιρετικά ποιοτικών οίνων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών εξέφρασε την πρόθεση του Συνεταιρισμού να κατασκευάσει κονσερβοποιείο, με στόχο να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα φασόλια αλλά και να προχωρήσουν στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τις πιπεριές Φλώρινας, τα τσιρόνια και άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις φασολιών και ζήτησε τη συνδρομή της πολιτείας.

Επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις για το θεσμικό πλαίσιο ασφάλισης πολιτών τρίτων χωρών για εξαρτημένη εργασία και εποχική απασχόληση, ώστε να μπορούν όλοι οι παραγωγοί να χρησιμοποιούν το εργόσημο και να δικαιολογούν τα εργατικά έξοδα που έχουν.

Ακόμη παρουσιάστηκαν στον Υφυπουργό τα αποτελέσματα των ζημιών που προκλήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες κατά την περίοδο της ανθοφορίας των φασολιών Πρεσπών και ζητήθηκε η συνδρομή του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Ο κ. Β. Κόκκαλης τόνισε τη σημασία των ποιοτικών προϊόντων που παράγονται στη Φλώρινα και εξέφρασε το αμείωτο ενδιαφέρον της παρούσας ηγεσίας του Υπουργείου στην αγροτική οικονομία των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας.

Επίσης, συμφώνησε να είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους παραγωγούς κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των αιτημάτων τους.

Ιδιαίτερα για το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πλήρης καθιέρωση του ηλεκτρονικού τιμολογίου και για το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχει άριστη συνεργασία με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου.

Πηγή: agrotypos.gr
Έχουμε 324 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7432649
fbe

london produce
 

fruit logo en