Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Στα 70 λεπτά το κιλό η τιμή για τα λεµόνια Κρήτης

Εκτύπωση
lemonia6.11.2017
Ζωηρή ζήτηση και καλές τιµές για τους παραγωγούς είναι η εικόνα αγοράς για τα λεµόνια στην Κρήτη. «Η τιµή για το λεµόνι σήµερα ξεπερνά τα 60-70 λεπτά το κιλό, που είναι µία καλή τιµή», ανέφερε στην Agrenda ο παραγωγός, Ε. Τρικουνάκης.

Η µειωµένη παραγωγή οδήγησε σε αθρόες εισαγωγές από τρίτες χώρες ∆υσαρεστηµένοι οι παραγωγοί της Αιγιαλείας λόγω της πτώσης των τιµών

Ο ίδιος τόνισε µε έµφαση ότι και η τιµή του καλοκαιριού στα 1,20-1,50 ευρώ το κιλό ήταν επίσης καλή αν και πολύ χαµηλότερη από τα 2 ευρώ του καλοκαιριού του 2016. Στους λόγους που πίεσαν τις τιµές ο κ. Τρικουνάκης ανέφερε τις αθρόες εισαγωγές από την Τουρκία και την Λ. Αµερικής, που ήταν απαραίτητες καθώς η φετινή εγχώρια παραγωγή χτυπήθηκε από τον καιρό.

Αντίθετα, στην περιοχή της Αιγιάλειας οι παραγωγοί εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις φετινές τιµές που διαµορφώνονται χαµηλότερα από τα 45 λεπτά της περσινής χρονιάς. «Η χρονιά φέτος ξεκίνησε από πολύ χαµηλά» αναφέρει στην Agrenda ο παραγωγός από το Αίγιο κ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι την τιµή του λεµονιού «έσπασαν» οι εισαγωγές των εµπόρων.

Πηγή: agronews.gr - Σκοπελίτου Μαρίνα
Έχουμε 290 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7432386
fbe

london produce
 

fruit logo en