Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Ισπανία: Νο. 1 εξαγωγέας φρούτων και λαχανικών παγκοσμίως

Εκτύπωση
containers29.11.2017
Η Ισπανία είναι ο πιο μεγάλος εξαγωγέας φρέσκων φρούτων και λαχανικών παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια, το μερίδιο της Ισπανίας στο συνολικό παγκόσμιο εμπόριο φρέσκων φρούτων και λαχανικών ήταν πάντα γύρω στο 10%. Η Ισπανία αντιπροσωπεύει περίπου το 12% του παγκόσμιου εμπορίου (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι μπανάνες).

Κάθε χρόνο, η Ισπανία εξάγει περισσότερους από 12 εκ. τόνους φρέσκων φρούτων και λαχανικών που αξίζουν πάνω από 12 δις ευρώ. Η ανηφορική πορεία της Ισπανίας μέχιρι το 2014 συνεχίστηκε φέτος, καθώς στους 7 πρώτους μήνες του 2017, οι ισπανικές εξαγωγές έχουν ήδη σημειώσει αύξηση. Παρόλα αυτά είναι αξιοπρόσεκτο ότι η Ισπανία εισάγει όλο και περισσότερα φρούτα και λαχανικά ετησίως, με ετήσια αύξηση τα τελευταία χρόνια σχεδόν 5, ενώ, επίσης εντυπωσιακό είναι, ότι εκτός από μπανάνες και μήλα, στα εισαγόμενα φορτία βρίσκονται και πορτοκάλια.

Αλμερία-Μούρθια-Βαλένθια: Η τριπλέτα της κορυφής των εξαγωγών
Περίπου το 60% των Ισπανικών εξαγωγών προέρχεται από τις επαρχίες Almeria, Murcia και Valencia με τις δύο πρώτες να αποτελούν τον «λαχανόκηπο» της Ισπανίας και την τρίτη τον πορτοκαλεώνα της.

Χαρακτηριστικά, η Αλμερία εξάγει τη συντριπτική πλειοψηφία ισπανικών τοματών, πιπεριών, αγγουριών, κολοκυθιών και μελιτζανών, η Μούρθια των μαρουλιών, λάχανων, πεπονιών και σταφυλιών, ενώ η Βαλένθια εξάγει πάνω από το 40% των εσπεριδοειδών της χώρας.

Σχεδόν όλα τα προϊόντα εξάγονται στην ΕΕ
Πέρυσι το 93% των εξαγωγών φρέσκων φρούτων και λαχανικών της Ισπανίς κατευθύνθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία απορροφούν σχεδόν τα 2/3 των ισπανικών προϊόντων. Η Ισπανία ψάχνει, βέβαια, και νέες αγορές στη Λατινική Αμερική, τα κράτη του Κόλπου και την Νοτιοανατολική Ασία αλλά μέχρι στιγμής κατευθύνει εκεί έναν περιορισμένο όγκο της παραγωγής της.

Πηγή: froutonea.gr
Έχουμε 263 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7552897
fbe

london produce
 

fruit logo en