Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Μνημόνιο Συνεργασίας ΟΚΑΑ – Italmercati

Εκτύπωση
okaa-prices15.12.2017
Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Επιχειρηματικό Δίκτυο Αγορών χονδρικής της Ιταλίας Italmercati – Rete D’imprese, με στόχο την στενότερη «Συνεργασία σε ζητήματα προώθησης αγροτικών προϊόντων και ανταλλαγής τεχνογνωσίας για Αγορές χονδρικής», προχώρησε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ).

Μεγάλο εύρος συνεργασίας

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, στην Αθήνα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΚΑΑ κα Στεφανία Γεωργακάκου - Κουτσονίκου και ο πρόεδρος του ITALMERCATI κ. Fabio Massimo Pallottini, αφορά στην προώθηση αγροτικών προϊόντων, την ενίσχυση του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών, και την από κοινού προσπάθεια για προσέγγιση δυνητικών νέων αγορών και νέων επιχειρηματικών ευκαιριών για τα αγροτικά προϊόντα.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συμφώνησαν την συνεργασία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για αγορές χονδρικής πώλησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις υποδομές, τα συστήματα λειτουργίας και διαχείρισης, και τις διαδικασίες, μεθόδους και τεχνολογίες, (ψηφιακή λειτουργία, συστήματα ελέγχου και στάθμευσης, συστήματα εμπορίας και δημοπρασίες, διαχείριση κεφαλαίων κλπ.), καθώς και στην ανάπτυξη και αναδιάρθρωση αγορών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ κ. Νίκος Αντώνογλου , ο Ιταλός Πρέσβης Luigi Marras και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ιταλικής Πρεσβείας Enrico Barbato, από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ο κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, ο πρόεδρος του ITALMERCATI κ. Fabio Massimo Pallottini , ο πρόεδρος του ΟΚΚΑ κ. Μιχάλης Μυτιλινάκης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΚΑΑ κα. Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου και ο πρόεδρος του ΣΕΚΛΑ κ. Στέφανος Κυρλής.

Την ιταλική αποστολή υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ, κ. Μιχάλης Μυτιλινάκης. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, και ο Ιταλός Πρέσβης, κ. Luigi Marras, ενώ βασικοί ομιλητές ήταν η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΚΑΑ κα Στεφανία Γεωργακάκου - Κουτσονίκου και ο πρόεδρος του ITALMERCATI κ. Fabio Massimo Pallottini.

Οι χαιρετισμοί από την ελληνική και ιταλική πολιτεία

«Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφεται σήμερα μεταξύ του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών κι Αλιείας και της Ιταλικής Italmercati σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την προώθηση της εξωστρέφειας, παρέχοντας σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες» δήλωσε, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρέσβης της Ιταλίας, κ. Luigi Marras, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα τον καλύτερο συνεργάτη στο πλαίσιο της σταθερότητας στην Ευρώπη, τόνισε πως υπογράφεται μία σημαντική συμφωνία για το εμπόριο και την αγορά.

Οι ομιλίες των εταίρων της συμφωνίας

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΚΑΑ κα. Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου, αφού ανέπτυξε τις δυνατότητες αλλά και τους επόμενους στόχους του «μεγαλύτερου διαχειριστή αγορών τροφίμων στα Βαλκάνια, του ΟΚΑΑ», τόνισε πως η Italmercati μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος σύμμαχος σε όλα τα προσεχή έργα, ενώ ο ΟΚΑΑ θα παράσχει τη τεχνογνωσία σχετικά με την αναδιάρθρωση αγορών, χονδρικής και λιανικής πώλησης, και τον σχεδιασμό νέων αγορών, καθώς έχει βραβευθεί από την Παγκόσμια Ένωση Αγορών Χονδρικής, για την επιτυχημένη αναδιάρθρωση αγοράς εν λειτουργία. «Παράλληλα, είπε, θα εισφέρουμε τεχνογνωσία σχετικά με την εκπροσώπηση και προώθηση αγροτικών προϊόντων, ιδιαίτερα σε διεθνείς εκθέσεις και θα εργαστούμε από κοινού, προκειμένου να φέρουμε κοντά τις ελληνικές και ιταλικές επιχειρήσεις του κλάδου, ώστε να αναπτυχθεί μια συστηματική δικτύωση και συνεργασία».

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βελτιώσουμε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον αγροδιατροφικό τομέα, να προωθήσουμε τα αγροτικά προϊόντα μας, και αναπτύξουμε τις αγορές μας, ώστε να διευκολύνουν το διεθνές εμπόριο και να προσελκύσουν διεθνείς αγοραστές από όλο τον κόσμο», κατέληξε η κα. Γεωργακάκου - Κουτσονίκου.

Από την πλευρά του ιταλικού οργανισμού, ο πρόεδρος του ITALMERCATI κ. Fabio Massimo Pallottini ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και την ιταλική αντιπροσωπεία για την παρουσία τους, χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντική για την συνεργασία των δύο Οργανισμών και υπογράμμισε πως «οι διμερείς σχέσεις είναι σε εξαιρετική φάση, μετά και τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών του Αλέξη Τσίπρα και του Ιταλού ομόλογού του Πάολο Τζεντιλόνι, στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο του 1ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας, η οποία κύρωσε και την οικονομική συνεργασία μας. »

Ο κ. Pallotini τόνισε πως η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για προώθηση αγροτικών προϊόντων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο χονδρεμπόριο, αποτελεί μία ψηφίδα στην ανάπτυξη των αγορών και της γεωργίας, μέσω της κοινής προσπάθειας των δύο μεσογειακών μας χωρών, με την ελπίδα να υπάρξει στο μέλλον κοινή ευρωπαϊκή δράση για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Δείτε τις ομιλίες στο βίντεοΠηγή: froutonea.gr
Έχουμε 225 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7929018
fbe

london produce
 

fruit logo en