Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Τσάκισαν οι βοριάδες στην Κρήτη καλλιέργειες μπανάνας

Εκτύπωση
mpananes9.1..2018
O ΕΛΓΑ δεν ασφαλίζει την υπαίθρια καλλιέργεια μπανάνας, γιατί θεωρείται τροπική καλλιέργεια. Υπαίθριες καλλιέργειες μπανάνας, που βρίσκονταν λίγο πριν τη συγκομιδή, καταστράφηκαν στη Βιάννο τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου από τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους.

Ζημιές από τη σφοδρότητα των βόρειων ανέμων προκλήθηκαν και σε μπανανοπαραγωγούς της Άρβης και της Ψαρής Φοράδας.

«Όταν ήρθα το πρωί στη φυτεία μπανάνας που καλλιεργώ στη Ψαρή Φοράδα, αντίκρυσα την απόλυτη καταστροφή. Οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν ξεριζώσει τις μπανανιές μου, οι οποίες ήταν φορτωμένες με μεγάλα μπανανοστάφυλα, που βρίσκονταν στο στάδιο της ωρίμανσης και της συγκομιδής. Υπολογίζω ότι από 1,5 στρέμμα έχω χάσω πάνω από 3.000 κιλά μπανάνας, ενώ μαζί με τις μεγάλες μπανανιές που έσπασαν η ξεριζώθηκαν, καταστράφηκαν και οι παραφυάδες τους, από τις οποίες θα ανανέωνα τη φυτεία μου. Άρα η ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη σε αξία καθώς θα πάει η καλλιέργεια μου έναν χρόνο πίσω, αφού είμαι υποχρεωμένος να περιμένω να γεννήσουν νέες παραφυάδες όσα υγιή φυτά μου απέμειναν», λέει χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο μπανανοπαραγωγός Δημήτρης Μητσόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΛΓΑ δεν ασφαλίζει την υπαίθρια καλλιέργεια μπανάνας, γιατί θεωρείται τροπική καλλιέργεια, αλλά μόνο την καλλιέργεια μπανάνας στο θερμοκήπιο.

Πηγή: agronews.gr
Έχουμε 294 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7728009
fbe

london produce
 

fruit logo en