Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε θερμοκήπια στην Ηλεία

Εκτύπωση
thermokhpia9.1.2018
Αγροτική παραγωγή και θερμοκήπια σε μια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων, προκάλεσε ισχυρός ανεμοστρόβιλος στο Δήμο Πηνειού της Ηλείας ενώ στο διάβα του έσπασε κολώνες της ΔΕΗ και λύγισε σίδερα.

Στην περιοχή της Δήμητρας ξεσπά και καταστρέφει ολοσχερώς θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, ξεριζώνει κολώνες της ΔΕΗ και φυσικά καταστρέφει το μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών καλλιεργειών. Φράουλες, πατάτες και κολοκύθια γίνονται βορά της μανίας του ανεμοστρόβιλου. Η καταστροφή είναι μεγάλη αφού οι αγρότες θα μάζευαν σε λίγες μέρες τα προϊόντα, ενώ ένα στρέμμα θερμοκηπίου για να κατασκευαστεί κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ.

Αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ
Η εικόνα που συναντούν με το πρώτο φώς της ημέρας οι αγρότες της περιοχής είναι απογοητευτική. Ευτυχώς που ο ανεμοστρόβιλος πέρασε ξημερώματα, λίγες ώρες πριν έρθουν οι εργάτες.

Ο ΕΛΓΑ ειδοποιήθηκε, εμφανίστηκαν ελεγκτές, αλλά περί αποζημιώσεων παρέπεμψαν στον ΠΣΕΑ. Τα θερμοκήπια για να ασφαλιστούν στον ΕΛΓΑ κοστίζουν 150 ευρώ το στρέμμα και πρέπει η κατασκευή τους να είναι εγκεκριμένου τύπου.

Πηγή: agronews.gr
Έχουμε 254 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7727934
fbe

london produce
 

fruit logo en