Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


24ωρη απεργία την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, κάνουν οι εργαζόμενοι στο ΥπΑΑΤ

Εκτύπωση
ypourgio10.1.2018
Ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ) αναφέρει τα εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που θα σημάνει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων προκειμένου να επιτευχθεί η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται, δηλαδή η διαμόρφωση ευνοϊκότερων όρων για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το πολυνομοσχέδιο, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, στην οργάνωση και τη συλλογική δράση των εργαζομένων που η κυβέρνηση επιχείρησε με τροπολογία να περάσει το προηγούμενο διάστημα αλλά αναγκάστηκε να πάρει προσωρινά πίσω κάτω από την πίεση του κινήματος. Και με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ικανοποιεί τη διαχρονική επιδίωξη του ΣΕΒ και όλων όσων επιθυμούν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στη αντιλαϊκή πραγματικότητα που διαμορφώνουν για τους εργαζόμενους.

Το νομοσχέδιο περιέχει ακόμη διευκόλυνση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονική διαδικασία. Γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση ψήφισε μέσα στις γιορτές την ποινικοποίηση του αγώνα όσων προσπαθούν να σώσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες και την εφορεία.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση βαριές είναι οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αρνήθηκαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο βάζοντας επί της ουσίας πλάτη για να περάσει όσο πιο αναίμακτα αυτή η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.

Τώρα όλοι στον αγώνα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας συντάσσεται με μια σειρά Ομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και
• κηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12:00 στην Ομόνοια και στις άλλες πόλεις
• στηρίζει και μετέχει στις αγωνιστικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που έχουν προγραμματιστεί και συγκεκριμένα:

1) Τρίτη (9 Ιανουαρίου) συγκέντρωση στην Αθήνα στις 16:00 στην Ομόνοια και τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
2) Τετάρτη (10 Ιανουαρίου) συγκεντρώσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να απαντήσουμε μαχητικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική-λαική κατοικία, να καταγγείλουμε την επέκταση των πλειστηριασμών που βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο
3) Δευτέρα (15 Ιανουαρίου) μέρα ψήφισης των μέτρων, συλλαλητήριο στις 18:00 στην Ομόνοια και στις άλλες πόλεις

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη μας να πάρουν απεργιακές αποφάσεις, να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με τη δράση και τη συμμετοχή τους να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΆ.

Μέσα από την συλλογική οργανωμένη πάλη ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο για τη δική μας ανάπτυξη. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε την ίδια μας της ζωή και το μέλλον των παιδιών μας».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΚΟΥΦΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Πηγή: agrotypos.gr
Έχουμε 165 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7698437
fbe

london produce
 

fruit logo en