Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Ιεράπετρα: Τεράστια καταστροφή στις καλλιέργειες από την κακοκαιρία

Εκτύπωση
thermokhpia29.1.2018
Για ανυπολόγιστη καταστροφή κάνουν λόγο οι αγρότες στη νοτιοανατολική Κρήτη, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληττε την περιοχή μέχρι την Παρασκευή. «Η κατάσταση παραμένει τραγική. Κάναμε μία περιπολία στο ανατολικό τμήμα της Ιεράπετρας και φάνηκε το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής. Η ζημιά είναι τεράστια καθώς δεν υπάρχει θερμοκήπιο που να μην έχει υποστεί καταστροφές.

Στη χειρότερη έχει ισοπεδωθεί ενώ στην καλύτερη έχουν καταστραφεί οι καλλιέργειες», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας και υπεύθυνος της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού και Αγίου Ιωάννη, Μανώλης Βρυγιωνάκης.

Στα νεώτερα από τις κινήσεις που γίνοναι μετά την καταστροφή, με τη Γραμματέα του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Κατερίνα Τσικαλουδάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και έλαβε γνώση για τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές και οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες του Δήμου λόγω των θυελλωδών ανέμων που σάρωσαν την περιοχή.

Μετά τη συνάντηση ο κ.Καλαντζάκης δήλωσε:
«Μετά την ενημέρωσή μου από τη Γραμματέα του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας για τις πληγείσες περιουσίες στέλνω άμεσα αίτημα στην Περιφέρεια για την κήρυξη του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο και πρέπει όλοι όσοι υπέστησαν ζημιές να αποζημιωθούν.

Επιπλέον, οι Υπηρεσίες του Δήμου θα βοηθήσουν στην καταγραφή όλων των ζημιών και θα δοθεί εντολή στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ να συγκεντρώνουν από σήμερα δηλώσεις ζημιών από όλους τους δημότες που έχουν υποστεί καταστροφές.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προχωρήσουν όλοι μαζί στην άμεση διεκδίκηση αποζημιώσεων, ώστε να μπορέσουν οι δεκάδες παραγωγοί, που επλήγησαν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου τονίστηκε από όλους ότι θα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή και να δοθούν αποζημιώσεις σε όλους τους πληγέντες, χωρίς προϋποθέσεις και εισοδηματικά κριτήρια.

Την ίδια ώρα ο αγροτικός σύλλογος της περιοχής προτίθεται να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό ενίσχυσης των παραγωγών, που υπέστησαν καταστροφές από την ανεμοθύελλα.

Ωστόσο σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει από κλιμάκια του ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών, οι οποίες υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ για κάθε παραγωγό, που είδε την περιουσία του να μετατρέπεται σε καρυδότσουφλο στις ριπές του ανέμου.

Πηγή: froutonea.gr
Έχουμε 195 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 6969831
fbe

london produce
 

fruit logo en