Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Ισπανία: Οι βροχές του Ιανουαρίου έδωσαν ανάσες στους παραγωγούς

Εκτύπωση
plimires30.1.2018
Ένα σημαντικό δώρο έφερε στους ταλαιπωρημένους από την ανομβρία, Ισπανούς καλλιεργητές φρούτων και λαχανικών, αλλά και γενικότερα στον αγροτικό κόσμο της Ισπανίας, ο καινούριος χρόνος, καθώς τον Ιανουάριο οι βροχοπτώσεις ήταν πιο έντονες από το συνηθισμένο, ενώ δεν έλειψαν και οι χιονοπτώσεις που κατά ευτυχή σύμπτωση δεν προκάλεσαν αξιόλογες ζημιές σε καλλιέργειες.

Πολύτιμη ανάσα
Όπως εκτίμησε το Υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας, Διατροφής και Περιβάλλοντος της Ισπανίας και η Εθνική Ομοσπονδία Αρδευτών, οι βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου επέτρεψαν ώστε η έλλειψη νερού στα φράγματα και τους αποταμιευτήρες να μειωθεί από 44,9% στο 35,5%. Έτσι, μετά τις βροχοπτώσεις υπολογίστηκαν 133.670 κυβικά στρέμματα νερού σε συνολική χωρητικότητα 386.870 στρεμμάτων, ενώ η βελτίωση της κατάστασης μπορεί να επεκταθεί από το λιώσιμο των χιονιών που έπεσαν επίσης τον Ιανουάριο.

Η λειψυδρία παραμένει ειδικά στις περιοχές φρούτων και λαχανικών
Παρά την πολύτιμη ανάσα του Ιανουαρίου, όπως δείχνουν τα παραπάνω στοιχεία, η έλλειψη νερού παραμένει γεγονός. Η κατάσταση συνεχίζει να είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη στην Καστίλη-Λεόν, την Καστίλη-Λα Μάντσα, αλλά και στις μεγάλες δυνάμεις παραγωγής φρούτων και λαχανικών των μεσογειακών περιοχών, την Ανδαλουσία και το Λεβάντε, καθώς αυτές οι περιοχές δέχτηκαν συγκριτικά λιγότερες βροχές.

Σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση της ξηρασίας που διάγει η Ισπανία, η οποία μπαίνει πλέον στο τρίτο χρόνο, ο José Manuel de las Heras, συντονιστής της ομοσπονδίας αγροτικών ενώσεων, Unión de Uniones, σημείωσε: «Δεν πιστεύουμε πως με αυτές τις βροχές η ξηρασία έχει τελειώσει, επειδή είναι μεγάλη η ανάγκη που έχουμε για νερό σε όλα τα φράγματα, πιο πολύ στην ενδοχώρα και τη Μεσόγειο». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Αρδευτών, Andrés del Campo δήλωσε πως ακριβώς λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου νερού, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ζώνες που θα μείνουν ακαλλιέργητες.

Πηγή: froutonea.gr
Έχουμε 318 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7980880
fbe

london produce
 

fruit logo en