Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα η Ιεράπετρα

Εκτύπωση
thermokhpia31.1.2018
Την κήρυξη και περιοχών-κοινοτήτων των δήμων Σητείας και Βιάννου, που επλήγησαν από την πρόσφατη σφοδρή ανεμοθύελλα καταγράφοντας ζημιές στην αγροτική παραγωγή και τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μετά από εξουσιοδότηση του γενικού γραμματέα Πολικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόλλιας Λουίζος, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Το Νησί», στην περιοχή περίπου 800 στέμματα με θερμοκήπια έχουν ζημιές από τα οποία τα 250 έχουν ολοκληρωτική καταστροφή. Ο περιφερειάρχης Κρήτης, σε συνάντηση, που έγινε την Τρίτη (30/1), στο δημαρχείο Ιεράπετρας αλλά και σε επίσκεψή του σε καταστραμμένες παραγωγές και θερμοκήπια της περιοχής, εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας στους πληγέντες παραγωγούς από την σφοδρή ανεμοθύελλα, τονίζοντας σε δηλώσεις του:

«Το πρώτο βήμα έγινε και αυτό οφείλεται στην καλή συνεργασία που έχουμε ως Περιφέρεια με τους δήμους, τους βουλευτές, τους φορείς που ζήτησαν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές, και τώρα πάλι όλοι μαζί να διεκδικήσουμε κεντρικά την στήριξη-οικονομική βοήθεια των αγροτών που έχασαν τις περιουσίες τους, ώστε να μπορούν να «σταθούν» και πάλι στα «πόδια» τους και να καλλιεργήσουν».

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, οι πληγέντες αγρότες της Ιεράπετρας και ο Δήμαρχος ευχαρίστησαν τον κ. Αρναουτάκη για την στήριξη του και τις άμεσες ενέργειες του και την επίσκεψη του στον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για το όλο θέμα, αλλά και για την εισήγηση του στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη των περιοχών τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι πληγέντες αγρότες χαρακτήρισαν πρωτοφανείς τις καταστροφές που έχουν υποστεί τα θερμοκήπια τους και η αγροτική τους παραγωγή, ενώ χαρακτηριστική ήταν δήλωση καλλιεργητή που είπε με απόγνωση ότι, «μαζί με τα φυτά μου «πέθανα» και εγώ ο ίδιος».

Το πρόβλημα, όπως δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Αρναουτάκης είναι μεγάλο, όπως και η απόγνωση των παραγωγών επίσης μεγάλη και είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε αγρότης «μαζί με τα φυτά μου «πέθανα» και εγώ ο ίδιος». Είναι ανάγκη, πρόσθεσε «όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και κυρίως οι Βουλευτές και ιδιαίτερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης που κατάγεται από την περιοχή, την άμεση και έμπρακτη στήριξη των πληγέντων παραγωγών»

Όπως έγινε γνωστό με την κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη των περιοχών που επλήγησαν οι Δήμοι θα μπορέσουν να ζητήσουν έκτακτες επιχορηγήσεις, ενώ η ίδια απόφαση είναι υποστηρικτική για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις από τις Κρατικές υπηρεσίες.

Πηγή: agrotypos.gr
Έχουμε 203 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 6969840
fbe

london produce
 

fruit logo en