Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Χάνει το Πάσχα η ντομάτα, μέσα Απρίλη στα πάνω της

Εκτύπωση
ntomates9.3.2018
Να ξεχάσουν όσα ήξεραν καλούνται οι παραγωγοί θερμοκηπιακής ντομάτας στην Κρήτη που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια ανέμεναν να… ρεφάρουν οικονομικά την περίοδο των ημερών του Πάσχα. Φέτος, όπως αναφέρουν στην Agrenda οι ίδιοι οι παραγωγοί οι τιμές δεν αναμένεται να καταγράψουν άνοδο νωρίτερα από τις 10 Απριλίου, δηλαδή την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο το μέσο όρο της τιμής ήταν 75 λεπτά. Μετά τις 10 Ιανουαρίου ξεκίνησε η κατρακύλα, λένε οι παραγωγοί.Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο το μέσο όρο της τιμής ήταν 75 λεπτά. Μετά τις 10 Ιανουαρίου ξεκίνησε η κατρακύλα, λένε οι παραγωγοί.

Αυτό αποδίδεται, όπως λένε, στο γεγονός ότι μέχρι την περίοδο εκείνη θα έχει «ξεστοκάρει» ένα σημαντικό ποσοστό της παραγωγής ενώ τότε εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να αυξάνεται και η κατανάλωση. Εν τω μεταξύ στα τέλη του μήνα εκτός της Κρήτης αναμένονται στην αγορά τα θερμαινόμενα θερμοκήπια της Τριφυλίας και η παραγωγή της Πρέβεζας.

Ο «κακός» Φλεβάρη
Για την εμπορική πορεία του προϊόντος μίλησε ο Γιώργος Χατζάκης, παραγωγός από την Ιεράπετρα, σημειώνοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες η τιμή της ντομάτας στην περιοχή δεν ξεπερνούσε τα 25 λεπτά το κιλό. «Ξεκινήσαμε να κόβουμε στα τέλη του Οκτωβρίου. Το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο το μέσο όρο της τιμής ήταν 75 λεπτά. Μετά τις 10 Ιανουαρίου ξεκίνησε η κατρακύλα», όπως εξηγεί. Ο ίδιος, μάλιστα προσθέτει ότι «ο χειρότερος μήνας ήταν ο Φεβρουάριος. Εμείς ολοκληρώνουμε τη συγκομιδή τον Ιούνιο και πάντα σε συνάρτηση με την τιμή. Αν για παράδειγμα με αυτές τις τιμές είμαστε στον Ιούνιο θα είχαμε σταματήσει να κόβουμε».

Πηγή: agronews.gr - Διαμαντόπουλος Χρήστος
Έχουμε 170 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 8351668
fbe

london produce
 

fruit logo en