Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Έπιασε τα 2 ευρώ η τιμή παραγωγού για τα αβοκάντο Hass

Εκτύπωση
avocados112.3.2018
Μια από τις καλύτερες χρονιές τους βιώνουν φέτος οι καλλιεργητές αβοκάντο της Κρήτης, καθώς η αυξηµένη ζήτηση στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά, σε συνδυασµό µε τη µειωµένη σοδειά, λόγω παρενιαυτοφορίας, έχουν εκτοξεύσει την τιµή παραγωγού στα 2 ευρώ το κιλό.


Πέρυσι, οι αντίστοιχες τιµές για την ποικιλία Hass, που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στην αγορά και µέχρι τον Ιούλιο, έφταναν µόλις στα 1 µε 1,20 ευρώ, λένε χαρακτηριστικά από την Οργάνωση Παραγωγών για τα εσπεριδοειδή και το αβοκάντο του Αγροτικού Συνεταιρισµού Χανίων. Βέβαια, να σηµειωθεί ότι πέρυσι υπήρξε µεγάλη σε όγκο παραγωγή, ενώ φέτος είναι η χρονιά που τα δέντρα δεν κάνουν πολύ καρπό.

Η φετινή σεζόν, λένε οι καλλιεργητές της ∆υτικής Κρήτης, όπου και καλλιεργείται το 90% της ελληνικής παραγωγής αβοκάντο, είναι εξαιρετική από άποψη τιµών, αλλά και απορρόφησης. Καλά όµως πήγε και η χειµωνιάτικη ποικιλία Fuerte, που δίνει το 60%-70% της παραγωγής των Χανίων, καθώς ήταν µειωµένη κατά 50%, ενώ η απορρόφηση ήταν πάνω από ικανοποιητική.

Πηγή: agronews.gr - Δούσκα Ελένη
Έχουμε 178 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 8351673
fbe

london produce
 

fruit logo en