Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Αγωνιούν οι ροδακινοπαραγώγοι για την κρίση Ε.Ε και Η.Π.Α

Εκτύπωση
rodakina27.3.2018
Να μείνει έξω το ροδάκινο από τη διελκυστίνδα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Η.Π.Α. ζήτησε, από το Διευρυμένο Περιφερικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διεξήχθη το Σάββατο 24 Μαρτίου στη Βέροια, εκ μέρους των ροδακινοπαραγωγών της Ημαθίας, το μέλος του Δ.Σ του Δικτύου Ελληνικών Κονσερβοποιών Φρούτων, Ολυμπία Αποστόλου.

Η κα. Αποστόλου ενώπιων των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσε το ζωτικής για τους ροδακινοπαραγωγούς ζήτημα να μην εμπλακεί σε ενδεχόμενο οικονομικό «πόλεμο» Ευρώπης και Αμερικής το ροδάκινο, κάνοντας εκτενή αναφορά για τις συνέπειες που επέφερε στις εξαγωγές του επιτραπέζιου ροδάκινου το εμπάργκο της Ρωσίας που βρίσκεται σε ισχύ από 2014.

«Στον κλάδο μας υπάρχει μεγάλη ανησυχία γιατί υπηρετούμε ένα πολύ δυναμικό προϊόν, όπως είναι το επεξεργασμένο ροδάκινο, κατ’ εξοχήν εξαγωγικό που θα πληγεί ανεπανόρθωτα εάν μπούνε τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα σε αυτή τη διαμάχη. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι η αγορά των Η.Π.Α. απορροφά 30.000 τόνους του τελικού προϊόντος ετησίως. Εάν επιβληθεί εμπάργκο για τα μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα από την Αμερική η κατάσταση θα είναι πολύ κρίσιμη για εμάς. Δεν θέλουμε επ’ ουδενί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Εξάλλου έχουμε γνώση των συνεπειών του εμπάργκο από την εποχή που «πληρώσαμε» τη διαμάχη για το βόειο κρέας», υποστήριξε το στέλεχος του κλάδου που συμμετείχε και στη διαβούλευση, εκ μέρους της Δ.ΕΛ.ΚΟ.Φ., για τα μέτρα που θα λάβει η Ε.Ε σε περίπτωση που υλοποιηθεί η πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή υψηλότερων δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από χώρες της Ε.Ε.

Μετά πάντως την τελευταία μεταστροφή της στάσης του αμερικανού προέδρου παγώνουν προσωρινά και όλες οι σκέψεις για αντίμετρα από την πλευρά της Ένωσης. Ωστόσο, οι ροδακινοπαραγωγοί δεν παύουν να ανησυχούν και εμμένουν στη θέση τους για απεμπλοκή του προϊόντος τους από οποιαδήποτε εμπορική διαμάχη των δύο πόλων.

Πηγή: froutonea.gr
Έχουμε 115 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 12292009
fbe

london produce
 

fruit logo en