Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Νωρίς μπήκε στην κατάψυξη φέτος η αγκινάρα

Εκτύπωση
agginares16.4.2018
Το ενδιαφέρον αρκετών µεταποιητικών επιχειρήσεων «κεντρίζει» αυτή την περίοδο η αγκινάρα, καταρχήν για κατεψυγµένο προϊόν και δευτερευόντως για κονσέρβα, καθώς οι µεγάλες παραγόµενες ποσότητες που παραδοσιακά µέσα στον Απρίλιο πέφτουν στην αγορά επιτρέπουν στη βιοµηχανία να προσφέρουν τιµή κατά το δοκούν.



Άλλωστε, από την αρχή της εµπορικής σεζόν που η αγκινάρα πιάνει και τα 1,20 ευρώ το ζευγάρι, η τιµή της βαίνει µειούµενη, φτάνοντας στα µέσα της άνοιξης ακόµα και στα 3 ευρώ το δεµάτι, δηλαδή περί τα 30 λεπτά το ζευγάρι. Σηµειωτέον ότι το κόστος παραγωγής της καλλιέργειας ανέρχεται στα 17 λεπτά το κιλό για µια καλή χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση, να σηµειωθεί ότι όλο και λιγότερες είναι πλέον οι καλλιεργούµενες εκτάσεις µε αγκινάρα τόσο στα Ίρια, όσο και σε περιοχές της Αργολίδας και της Πελοποννήσου. Χαρακτηριστικό είναι ότι η καλλιέργεια στη Μικροµάνη µειώθηκε σχεδόν στο µισό, µε τα στρέµµατα από τα 350 να έχουν φτάσει τα 150 στρέµµατα, µε προοπτική για περαιτέρω µείωση.

Πηγή: agronews.gr - Δούσκα Ελένη
Έχουμε 173 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 6795709
fbe

london produce
 

fruit logo en