Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Ισπανία: Μείωση στην παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών φέτος λόγω παγετού

Εκτύπωση
rodokina-leuka220.4.2018
Μείωση της παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών στην Ισπανία αναμένεται για το 2018, καθώς έκταση 71.000 στρεμμάτων, κυρίως στην περιοχή της Μούρθια στη Νότια Ισπανία, φαίνεται πως έχει επηρεαστεί από τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας. Ωστόσο, οι επιπτώσεις στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη.

Πέρα από τα 71.000 στρέμματα, που αντιπροσώπευαν κυρίως οπωρώνες που μπαίνουν πρώιμα σε παραγωγή, φαίνεται ότι αρνητικά έχουν επηρεαστεί και υπόλοιπες περιοχές καλλιέργειας ροδακινιάς και νεκταρινιάς στην Ισπανία, αν και σε μικρότερο βαθμό.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, λοιπόν, η φετινή παραγωγή επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών θα διαμορφωθεί κάτω από το επίπεδο των 1.208.498 τόνων που παρήχθησαν το 2017. Η ποσότητα αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη που συγκομίστηκε πέρσι στην ΕΕ, μετά την Ιταλία που κατέκτησε την πρώτη θέση.

Πηγή: agrotypos.gr
Έχουμε 266 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 11710917
fbe

london produce
 

fruit logo en