Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Λήξη απεργίας ΠΝΟ, από Κρήτη φορτώνουν αγροτικά προϊόντα

Εκτύπωση
apergia-ploion20.4.2018
Τέλος στην ομηρία χιλιάδων αγροτών από την Κρήτη έδωσε η απόφαση για λήξη της απεργίας της ΠΝΟ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των ναυτεργατών, η πλειοψηφία της διοίκησης που συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Απριλίου, αποφάσισε να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κινητοποίηση.

Από αύριο από τις 6 ώρα τα ξημερώματα και μετά, τα δρομολόγια των πλοίων θα γίνονται κανονικά οπότε θα μπορούν να ξεκινήσουν ξανά μετά από δύο ημέρες οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης τόσο προς την υπόλοιπη χώρα όπως και προς το εξωτερικό.

Σημειώνεται πως η ΠΝΟ ζητά την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων, στις γραμμές Πάτρας Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων.

Νωρίτερα, το Agronews έγραφε: Κόβουν γέφυρες με Κουρουπλή οι αγρότες της Κρήτης

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες της Κρήτης αν δεν λήξει έως την Παρασκευή 20 Απριλίου η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ. Εν τω μεταξύ ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, όπως ανακοίνωσε, σε συνεννόηση με τους άλλους αγροτικούς Συλλόγους, Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου και Σητείας, καλούν τις μεταφορικές εταιρείες, τους αγρότες και τους εξαγάγεις να αρχίσουν από σήμερα Πέμπτη 19/4 να φορτώνουν τις νταλίκες για να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις την Παρασκευή.

Οι αγρότες ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους με πρώτο στόχο τη συγκέντρωση στον κόμβο αεροδρομίου και στη συνέχεια συντεταγμένα με τις νταλίκες και τα φορτηγά αυτοκίνητα φορτωμένα με ευπαθή προϊόντα να κινηθούν προς το λιμάνι εκεί όπου θα ασκήσουν την πίεση που απαιτείται για να φορτωθούν οι νταλίκες στα καράβια και να αποπλέον προς τον Πειραιά.

Νωρίτερα, πριν την απόφαση των αγροτών ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου κ. Ορφανουδάκης, δήλωσε πως πλέον κόβουν κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το υπουργείο Ναυτιλίας και τον ίδιο τον υπουργό.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή, αυτό δεν κατέστη εφικτό και πλέον ούτε οι ίδιοι το επιθυμούν ακόμη και αν τους καλέσει ο υπουργός

Το σίγουρο είναι και σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτών ότι χιλιάδες τόνοι πρώιμων κηπευτικών έχουν μείνει καθηλωμένοι στις νταλίκες με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω κατάληξη τους.

Πηγή: agronews.gr - Διαμαντόπουλος Χρήστος
Έχουμε 253 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 11704649
fbe

london produce
 

fruit logo en