Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Από 20 μέχρι 38 λεπτά το κιλό πιάνει αυτή την εποχή το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης της Τριφυλίας

Εκτύπωση
karpouzia229.5.2018
Σε ποσοστό 65% έχει προχωρήσει η συγκομιδή στο πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης από την περιοχή της Τριφυλίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου. Αυτή την εποχή οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται για τις βαρέλες στα 35 - 38 λεπτά το κιλό και για τα στρογγυλά 20 - 25 λεπτά το κιλό.

Η συγκομιδή των στρογγυλών καρπουζιών έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό (περίπου 90%), ενώ αυτή την εποχή ξεκίνησε και η συγκομιδή καρπουζιών τύπου βαρέλα. Οι καιρικές συνθήκες στην χώρα μας δεν ευνοούν την κατανάλωση αλλά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για εξαγωγές.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, «τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι πολύ καλά (Brix 11,5 – 12). Οι εξαγωγές του προϊόντος γίνεται σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και τη Τσεχία και το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από την Ιταλία».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Μαλάμος, ο οποίος καλλιεργεί πρώιμο καρπούζι στην περιοχή των Φιλιατρών, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «προχωρά χωρίς προβλήματα η συγκομιδή. Έχουμε καλές στρεμματικές αποδόσεις και καλή ποιότητα. Ακόμη μέχρι στιγμής σε καλά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές παραγωγού αν και ήδη βγήκε στην αγορά το υπαίθριο καρπούζι Ηλείας. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για εξαγωγές και αυτό βοηθά στη διαμόρφωση των τιμών».

Πηγή: agrotypos.gr
Έχουμε 149 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 13827619
fbe

london produce
 

fruit logo en