Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


«Πληγή» για την οικονομία η παράνομη διακίνηση εποχικών φρούτων

Εκτύπωση
frouta-laxanika29.5.2018
Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει, τα τελευταία χρόνια, η παράνομη διακίνηση εποχικών φρούτων, κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα προς τη Βουλγαρία, αλλά και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η επισήμανση πραγματοποιήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, με τον εκτελεστικό υπεύθυνο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (Σ.Υ.Κ.Α.Π.) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Βασίλη Μαστρογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (Σ.Υ.Κ.Α.Π.), της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, της Περιφέρειας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γιουτίκας, τόνισε ότι η παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων στην Πέλλα και την Ημαθία, εκτός από σημαντική υστέρηση στα έσοδα του κράτους, προκαλεί σοβαρά προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού. Όπως, άλλωστε, έγινε γνωστό, σύσκεψη για το θέμα θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο Επιμελητήριο της Βέροιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έχουμε 156 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 13827446
fbe

london produce
 

fruit logo en