Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Συνεχείς χαλαζοπτώσεις και καικοκαιρία χτυπούν την Ιταλία

Εκτύπωση
rodokina-leuka27.6.2018
Απανωτό είναι το σφυροκόπημα του καιρού στις καλλιέργειες πυρηνόκαρπων τις τελευταίες μέρες στην Ιταλία.

Από βορρά προς νότο υπήρξαν βροχοπτώσεις που προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα φρούτα και τα λαχανικά. Αρχικά, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, ξεκίνησε μια θυελλώδης εβδομάδα, η οποία σηματοδοτήθηκε από την άφιξη νεροποντών και καταιγίδων, οι οποίες έπληξαν βόρειες περιοχές όπως το Πιεμόντε, ενώ στην περιοχή των συνόρων μεταξύ των περιφερειών Veneto και Trentino-Alto Adige, σχηματίστηκε πολύ σπάνιο «ανεμοστρόβιλο» στο οροπέδιο Asiago, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων.

Την επόμενη μέρα, στις 5 Ιουνίου, ξαφνικό, σφοδρό χαλάζι χτύπησε τις καλλιέργειες στην Καμπανία, ενώ ισχυρό είναι το πλήγμα που έχουν δεχθεί οι καλλιέργειες κερασιού στο Bari, το οποίο μόλις είχε αρχίσει να συγκομίζεται και εκτιμάται ότι έχει καταστραφεί ένα 20-30% της παραγωγής, λόγω σχασίματος των καρπών.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τον ιταλικό τύπο, σοβαρές ζημιές σημιώθηκαν και στη Σαρδηνία, όπου καταστράφηκαν περίπου το 50% των πρώιμων κερασιών, το 40% των ροδάκινων, το 60% των φραουλών και το 40% των βερίκοκων.

Τέλος, χτες και κατά την διάρκεια των μεσημεριανών ωρών η χαλαζόπτωση ήταν ακόμη πιο έντονη από ότι τις προηγούμενες μέρες προκαλώντας σοβαρές ζημίες στις δενδρώδεις καλλιέργειες στην περιοχή των Βασιλικάτων της Ιταλίας.

Τις επόμενες μέρες αναμένουμε επίσημη ενήμερωση με περισσότερα στοιχεία για το εύρος της ζημίας.

Πηγή: froutonea.gr
Έχουμε 150 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 13827670
fbe

london produce
 

fruit logo en