Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Ανοίγει ο δρόμος για τις εξαγωγές ουκρανικών κερασιών στην Κίνα

Εκτύπωση
kerasia-221.6.2018
Η Ουκρανία, μια χώρα που εδώ και αρκετά χρόνια μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο, βρίσκεται ένα βήμα πριν πάρει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση του Πεκίνου για να ξεκινήσει τις εξαγωγές ουκρανικών κερασιών στην κινέζικη αγορά. Το γεγονός αυτό δείχνει την «ανικανότητα» του ελληνικού κράτους, που μέσω οικονομικής κρίσης «αγωνίζεται», από το 2015, να πάρει την έγκριση για την εξαγωγή των ελληνικών κερασιών στην Κίνα. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τις γραφειοκρατικές «αγκυλώσεις» και τους ρυθμούς «ραστώνης» του ελληνικού δημοσίου.

Αυτό θα έπρεπε να «προβληματίσει» τους Έλληνες κερασοπαραγωγούς, που κάθε χρόνο αναζητούν καλύτερες τιμές και αγωνιούν για την απορρόφηση του προϊόντος τους. Η Κινέζικη αγορά είναι μια «χρυσή ευκαιρία» για την διοχέτευση της ελληνικής παραγωγής, η οποία εδώ και τόσα χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτη. Διαβάστε σχετικό άρθρο του ΑγροΤύπου με το ιστορικό της όλης υπόθεσης (πατήστε εδώ)

Πήγαν οι Κινέζοι στην Ουκρανία
Στις 11 Ιουνίου 2018 οι Κινέζοι γεωπόνοι μετέβησαν στην Ουκρανία, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση φυτοϋγείας των ουκρανικών κερασιών, πριν δοθεί «πράσινο φως» για τη εξαγωγή τους με πλοία στην Κίνα. Οι Κινέζοι γεωπόνοι θα επισκεφτούν τις περιοχές Zaporizhzhya, Kherson και Dnepropetrovsk, όπου θα ελέγξουν τους οπωρώνες κερασιάς, τους χώρους αποθήκευσης και τυποποίησης των κερασιών.


Πηγή: agrotypos.gr - Σταύρος Παϊσιάδης
Έχουμε 155 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 13827648
fbe

london produce
 

fruit logo en