Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Ερώτηση Βουλευτών για εκτός Αγοράς επιχειρήσεις εμπορίας κρέατος

Εκτύπωση
avgenakis18/2/2011
Θέμα:«Λειτουργία καταστημάτων εμπορίας κρέατος, εκτός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών»
Προς: Υπουργό  Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Κύριε Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε με το άρθρο 35 του νόμου 3784/2009 σε συνδυασμό με την υπ΄αριθμ. Πρωτοκ. Α2-3981/10-9-2009 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, δόθηκε η δυνατότητα σε επιχειρήσεις εμπορίας κρέατος και όχι μόνον που δραστηριοποιούνταν, κατά την ημέρα δημοσίευσης του νόμου (7-8-2009), εκτός της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών και ειδικότερα εντός της ζώνης των δύο χλμ. να συνεχίσουν την λειτουργία τους, «..εφόσον προσκομίσουν έγγραφη βεβαίωση του ΟΚΑΑ, ότι αν και η επιχείρηση ζήτησε τι μίσθωση χώρου μέσα στη Κεντρική Αγορά Αθηνών, τέτοιος χώρος δεν της χορηγήθηκε λόγω έλλειψης.»
Την ανωτέρω διάταξη νόμου εκμεταλλεύτηκαν οι ανωτέρω επιχειρήσεις και έλαβαν από την αρμόδια Διεύθυνση Τιμών Τροφίμων-Ποτών του υπουργείου Ανάπτυξης, έγγραφη άδεια για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Επειδή στην Κεντρική Αγορά υπάρχουν τέσσερα κενά καταστήματα χονδρικής εμπορίας κρέατος προς εκμίσθωση, ο ΟΚΑΑ Απευθύνθηκε, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, στις ανωτέρω επιχειρήσεις για να μισθώσουν τα καταστήματα αυτά, κοινοποιώντας την ανωτέρω πρόσκληση και στο αρμόδιο υπουργείο.

Οι επιχειρήσεις αυτές όμως μέχρι σήμερα, είτε αγνόησαν εντελώς την πρόσκληση του ΟΚΑΑ, είτε με προφασιστικές δικαιολογίες αρνούνται να προβούν στη μίσθωση αυτών.
Με βάση όλα τα ανωτέρω, προκύπτει ότι δεν ισχύει πλέον η προϋπόθεση-δηλαδή η μη ύπαρξη καταστήματος εντός της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών- με την οποία εγκρίθηκε η συνέχιση της λειτουργίας τους εκτός της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών.

Επειδή οι επιχειρήσεις εντός ΟΚΑΑ υφίστανται καθημερινώς αθέμιτο ανταγωνισμό από αυτές, με άμεσο κίνδυνο την οικονομική κατάρρευση τους.
Επειδή ο ΟΚΑΑ υφίσταται σημαντική οικονομική ζημία από την μη εκμίσθωση των καταστημάτων και την απώλεια εσόδων από μισθώματα και είναι πιθανές οι προσφυγές κατά παντός υπευθύνου και ενώπιον κάθε αρμόδιου αστικού ή ποινικού δικαστηρίου, ερωτάσθε:

-Θα προχωρήσετε στην άμεση ανάκληση όσων αδειών και εγκρίσεων για συνέχιση λειτουργίας έχουν χορηγηθεί βάσει του άρθρου 35 του νόμου 3784/2009, σε εκτός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίας κρέατος;

Οι  ερωτώντες Βουλευτές
Κιλτίδης Κωνσταντίνος
Αυγενάκης  Ελευθέριος
Έχουμε 208 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 11417413
fbe

london produce
 

fruit logo en