Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Ενστάσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου για τα Σχέδια Βελτίωσης

Εκτύπωση
3.3.2011
Τις ενστάσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου για τα Σχέδια Βελτίωσης έφερε στη Βουλή με Αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της ΟΑΣΝΗ, οι αγρότες της Κρήτης θεωρούν άνιση την κατανομή του προϋπολογισμού για τα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς δίνονται σε μια γεωγραφική ενότητα (που περιλαμβάνει Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη) 35 εκατομμύρια ευρώ (10 εκατ. σε νέους αγρότες και 25 εκατ. ευρώ για τους υπόλοιπους) από τα συνολικά 285 εκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού...

Όπως επισημαίνει η ΟΑΣΝΗ, μόνο οι νέοι αγρότες αυτής της γεωγραφικής ενότητας είναι περίπου 1.100 και θα μπορούν να καλυφθούν 50-60 αιτήσεις και αυτές μεσαίου τύπου και οι υπόλοιποι 200 με 280.

Επίσης, για πρώτη φορά μπαίνει κατώφλι βαθμολογίας με 40 μόρια έναντι 52 κριτηρίων αξιολόγησης που, με μια πρώτη ματιά, είναι δύσκολο να ενταχθούν νέοι αγρότες και κατ' επέκταση και οι υπόλοιποι αγρότες ειδικά της φυτικής παραγωγής.

Τέλος, η ΟΑΣΝΗ καταλήγει, επισημαίνοντας ότι ο αγροτικός τομέας έχει ανάγκη από Σχέδια Βελτίωσης μικρά και ευέλικτα, τα οποία θα έχουν και άμεσα αποτελέσματα.
Έχουμε 197 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 10561485
fbe

london produce
 

fruit logo en