Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Tρώτε καρπούζι, είναι ευεργετικό

Εκτύπωση
karpouzia6.6.2017
Είναι το κατ' εξοχήν δροσιστικό φρούτο του καλοκαιριού και είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να πουν πως δεν τους αρέσει. Το καρπούζι όμως πέραν της γεύσης του, είναι και ευεργετικό.

Στην Ελλάδα το τρώμε μετά το μεσημεριανό φαγητό ή το βράδυ, ενώ το συνδυάζουμε ενίοτε με φέτα και ψωμί (απόλαυση). Ωστόσο το καρπούζι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα.

Δύο φλιτζάνια με λεπτές φέτες καρπούζι, επί παραδείγματι, παρέχουν περίπου το 25% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Α, το 30% σε βιταμίνη C, το 6% σε βιταμίνη Β6, το 8% σε κάλιο και μαγνήσιο και το 4% σε φώσφορο.

Όπως είναι και εύκολα αντιληπτό, το καρπούζι είναι πραγματικά πλούσιο σε νερό και βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού μας. Για παράδειγμα αν ψιλοκόψουμε σε ένα φλυτζάνι φέτες καρπουζιού, τότε το 92% αυτού είναι νερό.

Ωστόσο πολλοί είναι αρνητικοί γιατί νομίζουν πως το καρπούζι έχει πολλά σάκχαρα, όμως αντιθέτως περιέχει ακόμη λιγότερη και από ένα μήλο σε αναλογική ποσότητα σερβιρίσματος.

Μεταξύ άλλων, είναι ευεργετικό για την καρδιά, διότι περιέχει αργινίνη και κιτρουλίνη, ουσίες οι οποίες βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος, αλλά και στην υγιή διατήρηση των αρτηριών της καρδιάς.

Πηγή: iefimerida.gr
Έχουμε 205 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7929002
fbe

london produce
 

fruit logo en