Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Η επιδοτούμενη γεωργία μείωσε δραματικά και την αγροτική παραγωγή

Εκτύπωση
Κατά 75 % έχει μειωθεί η παραγωγή σταφυλιού στην Κρήτη από τη δεκαετία του '70 ως σήμερα, 70% η παραγωγή αμυγδάλων και 50% των πράσινων φασολιών. Σε μια εποχή που η ζήτηση τροφίμων παγκοσμίως αυξάνεται, η ελληνική αγροτική παραγωγή με την εφαρμογή του μοντέλου της επιδοτούμενης γεωργίας οδήγησε σε ραθυμία και μείωση της παραγωγής για όλα τα προϊόντα, σε όλη τη χώρα.
Τα στοιχεία ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Κανελλόπουλος, επισημαίνοντας ότι πληρώνουμε τώρα και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα επόμενα χρόνια τα λάθη της προηγούμενης 25ετίας...

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε ότι για όλα τα προϊόντα που παράγει η χώρα μας η παγκόσμια αγορά είναι ελλειμματική και παρουσίασε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιστροφή της κατάστασης: ενθάρρυνση των διεπαγγελματικών οργανώσεων, ποιοτικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων, κίνητρα για συνεργασία των αγροτικών συνεταιρισμών με τις τοπικές επιχειρήσεις, ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, δημιουργία δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων, προκήρυξη επενδύσεων για μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα.

Στην ίδια ημερίδα, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Α. Φούρλας σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο επιχειρηματίας να ασχολείται με τη δουλειά του και όχι με το κράτος, ενώ ο γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Α. Ανδρεόπουλος υποστήριξε ότι αντί για κινητοποιήσεις για αύξηση του επιδόματος ανεργίας θα έπρεπε να γίνονται κινητοποιήσεις για άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα.
Έχουμε 246 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 11897687
fbe

london produce
 

fruit logo en