Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Οι Copa-Cogeca ζητούν 100% αποζημίωση των παραγωγών για τον E-coli

Εκτύπωση
14.6.2011
Οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca, χαιρετίζοντας στις 10 Ιουνίου την ανακοίνωση των γερμανικών αρχών πως η κατανάλωση αγγουριών, ντοματών και μαρουλιών δεν ευθύνεται για τις μολύνσεις με το βακτήριο E-coli, ζήτησαν να αποζημιωθούν οι ευρωπαίοι παραγωγοί οπωροκηπευτικών στο 100% των απωλειών που είχαν λόγω των φημολογιών.

Επίσης, χαιρετίζοντας τις ενδείξεις πως η Ρωσία θα άρει τις απαγορεύσεις εισαγωγών λαχανικών από την Ε.Ε. απεύθυναν έκκληση για άμεση άρση του εμπάργκο.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Γραμματέας των δύο οργανώσεων δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την είδηση. Οι αγρότες και οι συνεταιρισμοί τους σε ολόκληρη την ΕΕ υπέφεραν πάρα πολλά εξ αιτίας της κρίσης, χωρίς να έχουν καμία σχέση με αυτή. Η κατανάλωση έπεσε κατακόρυφα, εξωθώντας πολλούς να βγουν εκτός αγοράς. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θεσπίσει άμεσα μέτρα έκτακτης ανάγκης τα οποία θα επιτρέψουν στους αγρότες και τους συνεταιρισμούς τους να ανακτήσουν το 100% των ζημιών τους. Εκτιμούμε ότι οι απώλειες φθάνουν έως και τα 400 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα σε 8 κράτη μέλη».

Και συνέχισε: «Καλούμε, επίσης, μέλη και μη μέλη της ΕΕ να άρουν τους εμπορικούς περιορισμούς τους στις εξαγωγές λαχανικών της ΕΕ, οι οποίοι είναι εντελώς αδικαιολόγητοι. Επιπλέον, χρειάζεται επειγόντως τα μέτρα προώθησης για την τόνωση της κατανάλωσης και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα εν λόγω υψηλής ποιότητας προϊόντα, που προκλήθηκε από αυτή την πρωτοφανή κρίση».

Έχουμε 194 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7928992
fbe

london produce
 

fruit logo en