Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


ΠΟΠ θέλει να γίνει το Μανταρίνι Χίου

Εκτύπωση
mantarini-xiou15.6.2011
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αιτήματα για τον χαρακτηρισμό εννέα ελληνικών προϊόντων ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το «Μανταρίνι Χίου».

Όπως μάλιστα ενημερώνει, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Κουτσούκος, πρόσφατα η Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας, ανταποκρινόμενη σε όλα τα διευκρινιστικά ερωτήματα που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απέστειλε διορθωμένο ενιαίο κείμενο, σύμφωνα με τις υποδείξεις της, στο σημείο της επισήμανσης σχετικά με το «Μανταρίνι Χίου».

Από τις αρχές Απριλίου που διαβιβάστηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το διορθωμένο κείμενο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει απευθύνει σχετικά νέο ερώτημα προς το υπουργείο, και όπως σημειώνει ο κ. Κουτσούκος, «για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι σύντομα το ενιαίο έγγραφο θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τεύχος C».

Όπως διευκρινίζει ο υφυπουργός, το ενιαίο έγγραφο θα παραμείνει δημοσιευμένο για διάστημα 6 μηνών, για υποβολή τυχόν ενστάσεων από άλλα κράτη-μέλη ή Τρίτες Χώρες. Αν στο διάστημα των 6 μηνών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν παραλάβει καμία παραδεκτή ένσταση, τότε η ονομασία καταχωρείται στο Κοινοτικό Μητρώο.

Ο κ. Μουσουρούλης, με ερώτησή του προς το υπουργείο, είχε ζητήσει να ενημερωθεί ποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πότε πρόκειται να γίνει η δημοσίευση του ενιαίου εγγράφου στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.
Έχουμε 240 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 7929026
fbe

london produce
 

fruit logo en